• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Wat te doen bij autoschade

Wat te doen bij autoschade als gevolg van een ongeval? Dat vragen veel mensen zich pas af wanneer ze daadwerkelijk in zo’n situatie terecht komen. Bereid u goed voor en lees ons stappenplan!

 

Wat te doen bij autoschade stappenplan

#1. Indien er schade is van letsel of ernstige schade, dient altijd de politie ingeschakeld te worden.

#2. Vul samen met de tegenpartij het Europees schadeformulier in.

#3. Bekijk of er getuigen zijn en noteer hun gegevens.

#4. Maak foto’s van de schade. Hoe meer hoe beter!

#5. Controleer wat de tegenpartij bij punt 12 heeft ingevuld. Teken niet als u het er niet mee eens bent; dit kan later in uw nadeel werken, mocht er een schuldvraag discussie ontstaan.

#6. Geef bij de situatieschets een heldere beschrijving van hoe het ongeval is ontstaan. Maak duidelijk op welke plaats op de weg de voertuigen zich bevonden toen het ongeval plaatsvond en geef alles in de juiste verhoudingen weer.

#7. Zet nooit uw handtekening onder het formulier wanneer u het niet eens bent met wat er in staat.

#8. Vul thuis op uw gemak de achterkant van het formulier in.

#9. Neem contact op met de verzekering om alles netjes af te handelen.

 

Autoschade zelf betalen?

Als u de autoschade niet bij de verzekering kunt claimen, of dit wel kunt maar niet wilt omdat u van uw no-claim korting wilt blijven profiteren, dan kunt u ervoor kiezen de autoschade zelf te bekostigen. Natuurlijk wilt u in zo’n geval niet teveel betalen voor het schadeherstel. Gelukkig kunt u altijd terecht op 123autoschade.nl! U zet simpelweg uw schade opdracht inclusief kenteken, basisinformatie over uw auto, foto’s en een omschrijving van de schade op de website. Vervolgens ontvangt u meerdere offertes van schadeherstellers in uw buurt, welke u eenvoudig kunt vergelijken op o.a. tarieven, afstand en reviews. Zo kiest u heel gemakkelijk de beste en de goedkoopste optie voor uw schadeherstel!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden