• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Tips bij autoschade

Autoschade kan op verschillende manieren ontstaan. Denk aan autoschade door vandalisme, autoschade door aanrijding met een auto of ander motorvoertuig, autoschade door aanrijding met een dier, autoschade door aanrijding met een fietser of voetganger, autoschade door een slecht wegdek, autoschade in de wasstraat of autoschade door inbraak. De procedures zijn bij elke situatie net even anders. Hieronder hebben we een aantal tips bij autoschade op een rijtje gezet die op alle gevallen van autoschade van toepassing zijn.

 

1)     Kijk hoe de schade is ontstaan.

Wilt u kans hebben op een schadevergoeding, dan zal de verzekering willen weten wat de oorzaak van de schade is. Als er een schuldige aangewezen kan worden, dan kan deze aansprakelijk worden gesteld voor de schade.

 

2)     Waarschuw indien nodig de politie.

Dit moet in elk geval gedaan worden wanneer er sprake is van letsel bij één of meerdere betrokkenen.

 

3)     Maak zoveel mogelijk foto’s van de schade.

Doe dit vanuit meerdere hoeken. En maak ook foto’s van de omgeving en de situatie. Dit is nodig voor het claimen van de autoschade bij de verzekering, en soms kan het helpen bij het bepalen van de schuld van de tegenpartij.

 

4)     Noteer de gegevens van eventuele getuigen.

Getuigen kunnen u helpen om de situatie te bevestigingen. Soms willen verzekeringen getuigenverklaringen ontvangen zodat zij een objectief beeld van de situatie kunnen vormen.

 

5)     Schade claimen.

Afhankelijk van het soort schade, de oorzaak ervan, en wat voor verzekering(en) u heeft afgesloten, kunt u in veel gevallen de schade claimen bij de verzekering.

 

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat de autoschade u zal gaan kosten? Met 123autoschade.nl ontvangt u geheel vrijblijvend offertes voor schadeherstel. Het enige dat u hoeft te doen is de foto’s en omschrijving van uw autoschade uploaden. U ontvangt dan offertes van schadeherstellers bij u in de buurt. Zo heeft u binnen 24 uur inzicht in de kosten!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden