• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Schade auto checken

Bent u van plan een tweedehands auto te kopen? Dan is het slim om niet blindelings af te gaan op hoe de auto eruit ziet, maar altijd het schadeverleden van de auto te controleren. Met onderstaande tips kunt u zelf de schade van de auto checken.

 

Schade auto checken: stel vragen!

Stel de verkoper de volgende vragen met betrekking tot schade van de auto:

  • Heeft de auto ooit schade opgelopen?
  • Wanneer is de auto voor het laatst APK gekeurd, en tot wanneer is de APK geldig?
  • Wanneer is de auto voor het laatst bij de garage geweest voor reparatie of onderhoud?
  • Is er een onderhoudsboekje?
  • Hoe lang is de verkoper in het bezit van de auto?
  • Wat is de reden dat de verkoper de auto verkoopt?

 

Als blijkt dat de APK bijna verlopen is, dan kan dit op verborgen gebreken duiden. Let ook op als er al meer dan een half jaar is verstreken sinds de laatste onderhoudsbeurt; het kan zijn dat u dan voor extra kosten komt te staan.

 

Schade auto checken: het onderhoudsboekje

Het spreekt voor zich dat u de verkoper niet op zijn of haar woord hoeft te vertrouwen. Zorg daarom dat u zelf, voor zover mogelijk, ook het één en ander controleert. Hiervoor kunt u het onderhoudsboekje van de auto raadplegen, als deze aanwezig is. In het onderhoudsboekje wordt door de garage genoteerd wat er precies bij elke onderhoudsbeurt is gedaan. Als het goed is wordt ook steeds de kilometerstand bijgehouden. Vergelijk de huidige kilometerstand met de kilometerstand van de laatste onderhoudsbeurt. Zit er een opvallend groot verschil tussen, vraag dan wat de reden hiervoor is.

 

Schade auto checken: Autoverleden.nl

Op de website Autoverleden.nl kunt u aan de hand van het kenteken van de auto de schadehistorie bekijken. Dit kost nog geen tientje per kenteken en kan u een hoop problemen besparen

 

Schade auto checken: Zelf kijken

Natuurlijk is het ook zaak om zelf goed te kijken voor u overgaat tot de aanschaf van de auto. Wanneer u zelf niet zo veel van auto’s af weet, is het raadzaam om iemand mee te nemen die er wel voldoende kennis van heeft. Iedereen kent wel iemand die verstand heeft van auto’s. Het is bij schade auto checken vooral belangrijk om te kijken of de lak niet is overgespoten om beschadigingen te camoufleren.

 

Auto met schade gekocht?

Plaats uw autoschade inclusief kenteken en beschrijving op 123autoschade.nl en vergelijk direct offertes van RDW erkende schadeherstelbedrijven. Zo kunt u de schade laten herstellen tegen de voordeligste prijs!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden