• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Schade aan auto door storm

Schade aan auto door storm kunt u in bepaalde gevallen claimen. In dit blogartikel vertellen wanneer u recht heeft op schadevergoeding, en welke stappen u moet ondernemen.

 

Windkracht 7

Ten eerste is het goed om te weten dat stormschade pas door verzekeringen wordt vergoed wanneer er sprake is geweest van windkracht 7. Dat komt neer op een gemiddelde windsnelheid van 50 tot 61 kilometer per uur. U kunt de website van het KNMI raadplegen om na te gaan wat de windkracht was op het moment dat u de schade heeft opgelopen.

 

Welke verzekering

Wanneer de autoschade is ontstaan door losgewaaide takken of rondvliegende objecten, dan kunt u de schade, mits u een cascodekking heeft, verhalen op uw autoverzekering. Stond uw auto in de tuin tijdens het oplopen van de schade, dan kunt u mogelijk uw inboedelverzekering aanspreken. Hou er wel rekening mee dat schade aan auto door storm niet in alle gevallen gedekt wordt.

 

Stormschade melden

U dient de stormschade te melden bij uw verzekering. Hiervoor kunt u gebruik maken van het Algemeen Schadeformulier. Wanneer de schade aan auto door storm beperkt is, zal de verzekeringsmaatschappij waarschijnlijk geen schade-expert sturen om de schade te beoordelen. Het is wel aan te raden om altijd zelf voldoende foto’s te maken van de schade alvorens u overgaat tot opruimen en schadeherstel. Wanneer het om aanzienlijke stormschade gaat, zal er meestal wel iemand langskomen om de schade op te nemen.

 

Eigen risico

Bij schade aan auto door storm heeft u in vrijwel alle gevallen te maken met een eigen risico. Dat betekent dat u een deel van de schade uit eigen zak zal moeten betalen. Het betreft vaak 2% van de verzekerde som, of een vooraf vastgesteld bedrag. Voor een indicatie van het eigen risico kunt u uw polisvoorwaarden raadplegen.

 

Autoschade herstelbedrijf

Wanneer u recht heeft op schadevergoeding, kan het zijn dat uw verzekeraar een autoschade herstelbedrijf inschakelt. U bent echter niet verplicht om dit bedrijf uw stormschade te laten repareren. U heeft altijd het recht om de schadevergoeding in geld op te eisen en dit geld te gebruiken om een autoschade herstelbedrijf van uw eigen keuze te betalen.

 

Offertes vergelijken

Wilt u graag een indicatie van de schade aan auto door storm, dan biedt 123autoschade.nl uitkomst. Upload de foto(‘s) van uw autoschade naar de site en geef een beschrijving op. Vervolgens ontvangt u binnen 24 uur offertes van erkende autoschade herstelbedrijven en autogarages. Zij kunnen, op basis van uw autoschadefoto’s en beschrijving, beoordelen wat voor werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden om de schade te herstellen. Zo weet u direct waar u aan toe bent!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden