• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Autoschade melden

Wanneer u autoschade heeft opgelopen, dan zijn er een aantal zaken die u moet regelen om ervoor te zorgen dat u de kosten van de reparatie kunt claimen en alles netjes kunt afhandelen. In deze blogpost vertellen we u alles dat u moet weten over autoschade melden.

 

Autoschade melden wanneer de dader bekend is

U kunt telefonisch contact opnemen met de klantenservice van uw autoverzekering. Indien noodzakelijk wordt er een schade-expert langs gestuurd om de schade te inventariseren.

Indien er sprake is van een aanrijding met een ander voertuig en u heeft een WA-verzekering of beperkte verzekering zonder rechtsbijstand, dan kunt u kijken of u zelf de schade op de tegenpartij kunt verhalen. Hiervoor moet u uiteraard wel kunnen aantonen dat de aanrijding de schuld is van de ander.

 

Autoschade melden wanneer de dader onbekend is

Wanneer er schade is toegebracht aan uw auto door een onbekend voertuig, dan kunt u in bepaalde gevallen aanspraak maken op schadevergoeding door het Waarborgfonds. U heeft dan echter wel te maken met een aantal voorwaarden. Ten eerste moet het gaan om schade die is veroorzaakt door een ander motorvoertuig. Ten tweede moet u zich inspannen om alsnog de identiteit van de dader te achterhalen, bijvoorbeeld door in de buurt rond te vragen of mensen iets gezien hebben. Ook moet u altijd aangifte doen bij de politie. Tot slot moet u minimaal twee getuigenverklaringen hebben. Dit mogen ook passagiers van u zijn.

 

Autoschade melden of niet

Als u de kosten voor de autoschade claimt bij uw eigen verzekering, moet u er rekening mee houden dat hierdoor uw no-claim korting niet meer geldig is en dus de premie van uw verzekering omhoog gaat. Daarom kiezen mensen er soms voor om de autoschade niet te melden en de reparatiekosten uit eigen zak te betalen. Bekijk of u ook op de langere termijn goedkoper uit bent als u de autoschade bij uw verzekering meldt en maak een weloverwogen keuze.

 

Wordt uw autoschade niet vergoed of wilt u de reparatie zelf betalen om uw no-claim korting te behouden? Plaats dan uw schade opdracht op 123autoschade.nl en ontvang binnen 24 uur de beste deal van schadeherstellers bij u in de buurt!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden