• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Autoschade in het buitenland?

Autoschade komt natuurlijk altijd voor op het moment dat u er het minst op voorbereid bent. Als u in het buitenland bent bijvoorbeeld. Weet u eigenlijk wel wat u moet doen als u autoschade in het buitenland oploopt? 123autoschade.nl heeft voor u een handig stappenplan gemaakt!

 

Ter plaatse:

 

#1. Vul het Europees schadeformulier in

Om de schade af te kunnen handelen is het van essentieel belang dat de betrokken partijen een Europees schadeformulier invullen. Dit formulier wordt door alle Europese verzekeringsmaatschappijen gebruikt. Indien het ongeval buiten Europa heeft plaatsgevonden dient u contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Noteer voor uzelf ook de naam, de nationaliteit, de verzekeringsmaatschappij en het kentekennummer van de tegenpartij.

 

#2. Maak duidelijke foto’s van de plek van het ongeval

In alle gevallen van autoschade in het buitenland is het raadzaam om duidelijke foto’s te maken van de  plaats van het ongeval. Denk hierbij niet alleen aan de schade van de auto’s zelf, maar ook aan eventuele remsporen op de weg. Dergelijke zaken zouden namelijk kunnen aantonen dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor het ongeval. Dit geldt ook voor autoschade die u in Nederland oploopt.

 

#3. Verzamel gegevens van eventuele getuigen

Bij het bepalen van de verantwoordelijke voor het ongeval zijn foto’s belangrijk, maar ook eventuele getuigen. Als deze er zijn, vraag hen dan om de contactgegevens. Dit kan u helpen bij het claimen van uw autoschade in het buitenland.

 

Terug in Nederland:

 

#4. Neem contact op met het NBM

Wanneer u weer in Nederland terug bent, dient u contact op te nemen met het Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars (NBM). Zij zullen u vervolgens in contact brengen met een schaderegelaar.

 

#5. Geef de gegevens van de tegenpartij door aan de schaderegelaar

Bovengenoemde schaderegelaar fungeert als afhandelaar in Nederland, zodat het voor u mogelijk is om uw autoschade gewoon in het Nederlands in te dienen. Zorg dat u bij het contact met de schaderegelaar de naam, de nationaliteit, de verzekeringsmaatschappij en het kentekennummer van de tegenpartij bij de hand houdt.

 

Autoschade in Nederland?

Heeft u autoschade in Nederland opgelopen? Dan kunt u via 123autoschade.nl offertes opvragen bij autoschade herstelbedrijven in uw buurt. U krijgt dan zo snel mogelijk diverse offertes aangeboden. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend! Ga naar www.123autoschade.nl en kies de voordeligste optie.

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden