• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Autoschade herstelmethodes

De meeste vormen van autoschade kunnen tegenwoordig vrij snel en goedkoop worden gerepareerd. In dit artikel hebben we de meest voorkomende autoschade herstelmethodes voor u op een rijtje gezet.

 

Spotrepair

Bij kleine autoschade (waarvan het schade oppervlak niet groter is van een A4’tje) wordt vaak gebruik gemaakt van spotrepair. Het schade oppervlak wordt geïsoleerd, geschuurd en (indien nodig) uitgedeukt. Vervolgens wordt er een nieuwe laag vernis en een nieuwe laag lak aangebracht, welke door middel van infraroodlicht worden gedroogd. Spotrepair is dus een plaatselijke behandeling, die over het algemeen minder tijd kost dan andere methodes en dus ook een stuk goedkoper is.

 

Spuiten van autodeuren

Wanneer uw autodeur dusdanig is beschadigd dat  autoschade herstelmethodes zoals spotrepair of uitdeuken zonder spuiten niet volstaan, dan dient de hele autodeur overgespoten te worden. Hierbij wordt de deur eerst gedemonteerd en uitgedeukt, waarna hij wordt opgeschuurd en bewerkt met een grondlaag. Met behulp van een softwareprogramma kan de juiste kleur van de lak worden vastgesteld, die vervolgens wordt gemengd door een computergestuurde mengmachine. Dan kan de deur de spuitcabine in om gespoten te worden.

 

Uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten wordt ook wel restylen genoemd. Het is één van de relatief nieuwe autoschade herstelmethodes, waarbij men gebruik maakt van speciaal gereedschap om kleine deukjes van binnenuit uit het plaatmateriaal te ‘masseren.’ Doordat het schade oppervlak op deze manier niet geschuurd en gespoten hoeft te worden, worden tijd en kosten bespaard. Deze autoschade herstelmethode is bedoeld voor kleine deukjes (veroorzaakt door hagelschade, stormschade of parkeerschade) waarbij geen sprake is van lakbeschadiging.

 

Offertes vergelijken op 123autoschade.nl

Wilt u ook besparen op de kosten van autoschade herstel? Plaats van vandaag nog uw autoschade op 123autoschade.nl en ontvang binnen 24 uur offertes van autoschade herstelbedrijven uit uw buurt. Zo kiest u de beste deal en betaalt u nooit teveel voor het herstellen van uw autoschade!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden