• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Auto lakschade

Auto lakschade kan iedereen overkomen. Het is vervelend, maar dankzij de huidige technieken vaak vrij eenvoudig te herstellen. Er zijn verschillende methodes voor het herstellen van auto lakschade. In dit artikel hebben we de meest gebruikte technieken op een rijtje gezet.

 

Auto lakschade overspuiten

Bij auto lakschade overspuiten wordt het beschadigde gedeelte van de auto in zijn geheel overgespoten. Hiervoor wordt de kleurcode van de lak gebruikt om ervoor te zorgen dat het beschadigde deel in exact dezelfde kleur kan worden overgespoten. In sommige gevallen besluit men de gehele auto over te laten spuiten, bijvoorbeeld als er op meerdere plekken auto lakschade is. Dit loopt uiteraard wel in de kosten.

 

Auto lakschade schuurpolijsten

Wanneer er sprake is van ondiepe krassen, dan is het mogelijk de auto lakschade te herstellen door de krassen eruit te schuren en het geschuurde deel daarna te polijsten. Dit noemen we ook wel schuurpolijsten. Het speciale polijstmiddel zorgt ervoor dat de lak gaat ‘vloeien’ waardoor de auto lakschade na de behandeling minder of helemaal niet meer zichtbaar is.

 

Auto lakschade herstellen met SSR

Wanneer er sprake is van kleine oppervlakkige krasjes, dan kan SSR (Sprayless Scratch Repair), oftewel krassen herstellen zonder spuiten, uitkomst bieden. Eerst wordt de lak aangemaakt (uiteraard op basis van de kleurcode). Vervolgens wordt de lak op de krassen aangebracht. De overtollige lak wordt gepolijst. SSR is een zeer snelle methode voor het herstellen van oppervlakkige auto lakschade.

 

Auto lakschade plaatselijk herstellen

Met een techniek die spotrepair heet is het mogelijk de auto lakschade plaatselijk te herstellen. Het spreekt voor zich dat dit veel goedkoper is dan wanneer het gehele deel opnieuw overgespoten moet worden. Het gaat ook een stuk sneller, en kan afhankelijk van de schade al binnen een half uurtje gedaan zijn.

 

De beste deal voor uw auto lakschade herstellen?

Zet uw schade opdracht op 123autoschade.nl en u ontvangt binnen 24 uur offertes van verschillende schadeherstellers uit uw buurt. Die offertes kunt u vervolgens vergelijken op prijs, afstand, bedrijfsprofiel en reviews. Zo kunt u uw auto lakschade laten herstellen tegen de scherpste prijs!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden