• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Autoruit vervangen?

Autoruit vervangen?

Elk jaar krijgt meer dan een kwart van de Nederlanders met ruitschade te maken. Toch is slechts 75 procent van de autobezitters hiervoor verzekerd. Weet u wel of u verzekerd bent tegen ruitschade? En wat een autoruit vervangen kost wanneer dit niet wordt gedekt door uw verzekering?

Oorzaken ruitschade

Ruitschade kan iedereen overkomen. Meestal wordt het veroorzaakt door steenslag, dus wanneer steentjes tegen de voorruit opspatten. Maar het kan ook zijn dat u ruitschade krijgt door een ongeval, een inbraak of door vandalisme. Ga er niet vanuit dat het u niet zal overkomen en neem ruitschade op in uw autoverzekering.

 

Ruitschade voorkomen

Heeft u een sterretje in uw voorruit, dan is het zaak dat u dit direct laat verhelpen. Dat op het eerste oog onschuldig lijkende sterretje kan namelijk heel snel veranderen in een enorme barst. Dit kan al gebeuren bij temperatuurverschillen, of doordat u over een drempel rijdt. En als er een grote barst in uw voorruit zit, bestaat de kans dat uw hele autoruit vervangen moet worden

 

Wat kost een autoruit vervangen?

Wanneer u verzekerd bent tegen autoruitschade, dan worden de kosten van de schade in de meeste gevallen gewoon door uw verzekering vergoed. Indien uw autoruit vervangen moet worden en u niet verzekerd bent tegen autoruitschade, dan moet u zelf voor de kosten opdraaien. Afhankelijk van het schadeherstelbedrijf kan dit tussen de 150 en 400 euro kosten.

 

Goedkoop uw autoruit vervangen?

Moet uw autoruit vervangen worden en wilt u dit graag zo goedkoop mogelijk laten doen? Plaats dan uw schadeverslag inclusief foto’s op 123autoschade.nl. U ontvangt dan binnen 24 uur meerdere offertes voor uw autoruit vervangen van schadeherstelbedrijven bij u in de buurt. Zo kiest u direct de beste deal!

 

OPDRACHT PLAATSEN 

Laden ...

Laden