• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Wat kost onderhoud auto

Wat kost onderhoud auto?

Heel veel mensen verkijken zich bij het aanschaffen van een auto op de kosten van het onderhoud. Zij laten zich overtuigen door een goedkope aanschafprijs, en worden later verrast door hoge onderhoudskosten. Hierdoor zijn ze uiteindelijk vaak meer geld kwijt aan een goedkope auto. In deze blogpost geven we inzicht in de onderhoudskosten van auto’s.

 

Wat kost onderhoud auto: autoklasse

De jaarlijkse kosten van onderhoud worden in de eerste plaats bepaald door het soort auto dat u heeft. Voor een auto in de mini klasse bent u jaarlijks ongeveer €74 kwijt aan onderhoud. Een auto in de compacte klasse kost gemiddeld €83, een auto in de kleine middenklasse €95 en een auto in de middenklasse €115.

 

Wat kost onderhoud auto: kilometers

Behalve het soort auto dat u heeft is natuurlijk ook het aantal kilometers dat u aflegt van invloed op de onderhoudskosten. Wie elke dag grote afstanden aflegt zal natuurlijk meer kwijt zijn aan onderhoud dan iemand die de auto bijvoorbeeld alleen in het weekend gebruikt. Bepaalde onderdelen dienen om de zoveel duizend kilometer vervangen te worden.

 

Wat kost onderhoud auto: rijgedrag

Ook uw rijgedrag speelt mee; als u heeft geleerd om bewust te rijden (auto zo vaak mogelijk laten uitrollen in plaats van afremmen, rustig wegrijden na het starten, enzovoorts) zullen de remblokken aanzienlijk langer meekunnen en bent u aan het vervangen ervan dus minder geld kwijt.

 

Wat kost onderhoud auto: kies de beste deal!

Wilt u binnen 24 uur offertes ontvangen van erkende autogarages bij u in de buurt? Plaats dan direct uw onderhoudsopdracht op 123autoschade.nl en kies voor de voordeligste optie!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden