• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Onderhoudsinterval auto

Onderhoudsinterval auto

Weet u hoe vaak uw auto onderhouden moet worden? In dit artikel vertellen we alles dat u moet weten op het gebied van onderhoudsinterval auto.

 

Het belang van regelmatig onderhoud

Wie in het bezit is van een auto, zal het er ongetwijfeld mee eens zijn dat de betrouwbaarheid van de auto één van de belangrijkste eisen is. Niemand wil een auto die hem of haar op onverwachte momenten in de steek laat! Om de betrouwbaarheid van uw auto te waarborgen is het van belang om geregeld preventief onderhoud te laten uitvoeren. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw auto helemaal nagelopen en kunnen eventuele kleine defecten en slijtages direct verholpen worden, en kunnen problemen zo veel mogelijk worden voorkomen.

 

Wat is de onderhoudsinterval van mijn auto?

Hoe vaak uw auto preventief onderhoud nodig heeft, is in de eerste plaats afhankelijk van hoeveel u rijdt. Ook het merk en type auto is van invloed op de onderhoudsinterval auto. In de onderhoudsvoorschriften van de auto heeft de fabrikant vastgelegd wat er precies aan onderhoud nodig is, en hoe vaak. Over het algemeen mag u ervan uit gaan dat uw auto twee keer per jaar onderhoud nodig heeft; één keer een kleine onderhoudsbeurt, en één keer een grote onderhoudsbeurt. Wilt u vooraf een redelijke inschatting te maken van de kosten die u kwijt zult zijn aan het onderhoud, dan is het slim om te kijken naar hoe lang de onderdelen gemiddeld meegaan. Een accu kan ongeveer vier jaar mee. Remblokken van de voorwielen moeten doorgaans na 60.000 kilometer worden vervangen, de remblokken van de achterwielen kunnen langer mee. Wanneer u dit weet voor de meeste onderdelen, dan heeft u al snel een goed beeld van de kosten die u kunt verwachten.

 

Offertes aanvragen voor onderhoud

Is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt? Plaats dan vandaag nog een opdracht op 123autoschade.nl en ontvang aantrekkelijk geprijsde offertes van autogarages bij u in de buurt. U bepaald zelf welke offerte u afwijst en welke u accepteert. Zo houdt u de kosten van de onderhoudsinterval auto zo laag mogelijk!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden