• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Auto onderhoud tips

Auto onderhoud tips

Een goed onderhouden auto heeft minder vaak problemen, is betrouwbaarder en heeft een langere levensduur. Bovendien kunt u door goed onderhoud onnodige kosten besparen. Daarom hebben we de beste auto onderhoud tips voor u op een rijtje gezet!

#1. Luister naar uw auto.

U kent uw auto als geen ander en weet hoe ze klinkt als er niets mee aan de hand is. De eerste van onze auto onderhoud tips is dan ook goed luisteren! Hoort u tijdens het starten of rijden ineens een geluid dat u nog niet eerder heeft gehoord, negeer dit dan niet en laat uw auto zo snel mogelijk nakijken.

 

#2. Stel kleine reparaties niet uit.

De verleiding is vaak groot om kleine reparaties uit te stellen, omdat men liever niet voor schijnbaar onbelangrijke zaken naar de garage gaat. Het uitstellen van kleine reparaties kan leiden tot grotere problemen en dus meer kosten.

 

#3. Wees voorbereid op alle weersomstandigheden.

We weten allemaal dat sneeuw (en de daarbij horende modder en pekel!) funest zijn voor auto’s. Maar ook extreme hitte en UV-straling kunnen de nodige schade aanrichten; denk aan een oververhitte motor of een door de zon verkleurd dashboard. Zorg dat u alles in huis hebt om het hele jaar door goed voorbereid de weg op te kunnen; winterbanden, slotspray, koelvloeistof, een zonnescherm, enzovoorts.

 

#4. Controleer zelf uw banden.

Het is verplicht uw banden te vervangen bij 1,6 millimeter profiel. Nog beter is om dit te doen bij 2,5 millimeter profiel. Schaf zelf een profielmeter aan zodat u op elk gewenst moment het profiel van uw banden kunt controleren.

 

#5. Vervang uw remblokken op tijd.

Door tijdig uw remblokken te vervangen voorkomt u dat ze doorslijten. Hoort u een piepend geluid tijdens het remmen, dan is het eigenlijk al te laat.

 

#6. Controleer elke maand of de vloeistoffen op peil zijn.

Dat betekent het oliepeil, de remolie en de koelvloeistof. Zorg dat u zelf kunt bijvullen als dat nodig is.

 

#7. Rijd bewust.

Veel onnodige onderhoudskosten worden veroorzaakt doordat men niet bewust rijdt. U kunt veel besparen op auto onderhoud door rustig op te trekken, rustig te rijden als de motor nog niet helemaal warm is, de auto zoveel mogelijk uit te rollen in plaats van te remmen en beter te anticiperen.

 

#8. Hou de motor in topconditie.

Een vervuilde motor zorgt voor startproblemen en andere narigheden. Om dit te voorkomen kunt u een speciale inwendige motorreiniger aan de motorolie of brandstof toevoegen. Informeer hiernaar bij uw garage.

#9. Raadpleeg de handleiding van uw auto.

In de handleiding of het instructieboekje van uw auto staat precies wanneer en hoe vaak uw auto onderhouden moet worden. Ook treft u hierin handige auto onderhoud tips aan die specifiek gericht zijn op uw auto.

 

#10. Schrijf u in op 123autoschade.nl!

Plaats uw auto onderhoud opdracht op 123autoschade.nl en ontvang binnen 24 uur offertes van FOCWA en RDW erkende autogarages bij u in de buurt. Zo kiest u de beste deal voor uw auto onderhoud!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden