• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Auto onderhoud checklist

Auto onderhoud checklist

Is het weer bijna tijd voor de APK van uw auto? Dan is het slim om van tevoren zelf een APK controle te doen aan de hand van onderstaande auto onderhoud checklist. Deze auto onderhoud checklist bevat de belangrijkste APK eisen waar de meeste auto’s op worden afgekeurd.

 

Algemeen: Snelheidsmeter en claxon moeten werken. Er mag geen olie of brandstof lekken. De stoelen moeten vast zitten en over een vergrendelbare rugleuning beschikken. De remvloeistof moet bijgevuld zijn. Accu moet goed vast zitten en de remleidingen mogen geen roestvorming vertonen.

 

Spiegels: Binnenspiegel en buitenspiegels moeten aanwezig zijn en in goede staat verkeren. De linkerbuitenspiegel moet verstelbaar zijn.

 

Voorruit: Ruitenwissers en ruitensproeier moeten goed functioneren. Het zicht mag niet belemmerd worden door overbodige voorwerpen. Ruitschade in het directe gezichtsveld is alleen toegestaan als de beschadigingen kleiner zijn dan 20 millimeter.

 

Vergrendeling: Autodeuren, achterklep en motorkap moeten open en dicht kunnen. Er mag niet teveel roest op de scharnieren zitten.

 

Wielophanging: Wielophanging moet in goede staat zijn en mag geen speling vertonen.  Draagarmrubbers en schokbrekerveren moeten heel zijn.

 

Banden: Profieldiepte moet minimaal 1,6 millimeter zijn. Bandenspanning moet goed zijn.

 

Verlichting: Stadslicht, dimlicht, groot licht, mistlicht en remlicht verlichting moeten werken. Reflectoren moeten heel zijn.

 

Carrosserie: Dragende delen mogen niet meer dan 15% roestvorming hebben.

 

Remmen: Alle remmen moeten goed werken. De remschijven moeten dik genoeg zijn. Er mogen geen scheurtjes in de remslangen zitten.

 

Autogordels: Voorin en achterin moeten werkende en onbeschadigde gordels aanwezig zijn. Blokkeringssysteem en sluiting moeten goed werken.

 

Registratie: Alle autopapieren moeten compleet zijn en overeenkomen met de auto. De kentekenplaten moeten voor en achter gelijk zijn en goed bevestigd zijn.

 

Stuurinrichting: De stuurinrichting moet juist bevestigd zijn en mag geen speling hebben.

 

Uitlaat: Uitlaat mag niet lekken. Uitstoot moet binnen de wettelijke normen vallen.  

 

Voordelig uw auto laten keuren?

Plaats direct uw auto op 123autoschade.nl en ontvang vandaag nog offertes van erkende autobedrijven bij u in de buurt. Als u al weet welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd, zet deze dan in de beschrijving; zo kunnen de autobedrijven uw opdracht beter beoordelen en kunnen ze u een betere prijs bieden!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden