• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

Aankoopkeuring auto

Wanneer u een tweedehands auto koopt, dan wilt u er natuurlijk wel van verzekerd zijn dat deze in goede staat is. U wilt natuurlijk niet vlak na de aankoop met onverwachte problemen en hoge reparatiekosten geconfronteerd worden! Het is daarom slim om een aankoopkeuring auto te laten uitvoeren.

 

Wat is een aankoopkeuring auto?

Bij een aankoopkeuring auto wordt het voertuig door een autogarage op alle belangrijke punten gecontroleerd. Een soort mini-APK dus. Er wordt meestal ook gekeken of de kilometerstand klopt (sommige verkopers proberen meer geld te verdienen door de kilometerstand terug te draaien). De resultaten van de aankoopkeuring auto worden doorgaans vastgelegd in een rapport en met u besproken.

 

De voordelen van een aankoopkeuring auto

Door een aankoopkeuring auto te laten uitvoeren krijgt u een helder beeld van de staat van de auto, inclusief een overzicht van de onderhoudswerkzaamheden die in de nabije toekomst uitgevoerd moeten worden. Eventuele verborgen verbreken kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord. Zo bent u verzekerd van een onafhankelijke en deskundige beoordeling van de auto. Met een aankoopkeuring auto weet u dus waar u aan toe bent, en kunt u beter inschatten of het verstandig is om de auto te kopen. Zo voorkomt u dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. In veel gevallen kunt u het rapport van de aankoopkeuring auto gebruiken om met de verkoper over de uiteindelijke prijs te onderhandelen.

 

Wat kost een aankoopkeuring auto?

De kosten van een aankoopkeuring auto verschillen per autogarage en is ook afhankelijk van het merk en het type auto. De prijzen liggen doorgaans tussen de 80 en de 200 euro. De kosten van de aankoopkeuring kunnen zowel voor de aankopende als de verkopende partij zijn, maar u kunt ook afspreken om de kosten te delen.

 

Op zoek naar de voordeligste aankoopkeuring auto? Ga naar 123autoschade.nl en ontvang binnen 24 uur de beste offertes van autogarages bij u in de buurt. Zo kiest u eenvoudig de beste deal voor de aankoopkeuring auto!

Laden ...

Laden