• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

APK online

Is het binnenkort weer tijd voor de APK keuring van uw auto? Dan is het verstandig om zelf alvast de belangrijkste eisen van de APK online door te nemen en uw auto te controleren op mogelijke afkeurpunten. Op die manier krijgt u een goede indicatie van de kosten die u kunt verwachten. Om u te helpen hebben we de meest voorkomende eisen van de APK online gezet.

 

Algemeen

De auto moet beschikken over een werkende snelheidsmeter en claxon. Stoelen moeten vast staan en mogen niet kunnen bewegen als de rugleuning vergrendeld is. Er mag geen olie of brandstof lekken, de remleidingen mogen niet verroest zijn en de accu moet goed vast zitten.

 

Spiegels

Zijspiegels en achteruitkijkspiegel moeten aanwezig zijn, en de linker buitenspiegel moet verstelbaar zijn, vanuit de auto of door het raam van de bestuurderskant.

 

Voorruit

Ruitenwissers en ruitensproeier moeten aanwezig zijn en goed functioneren. Het zicht mag niet belemmerd worden door overbodige objecten, en in het directe zichtveld mogen geen beschadigingen voorkomen die groter zijn van 20 millimeter.

 

(Deur)vergrendeling

Alle deuren van de auto moeten zowel van binnen als van buiten gesloten en geopend kunnen worden. De motorkap en achterklep moeten goed dicht kunnen, en er mag geen roest op de scharnieren zitten.

 

Wielophanging

Wielophanging moet in goede staat zijn en er mag geen speling zijn. De draagarmrubbers en schokbrekerveren moeten heel zijn, en de schokbrekers moeten correct zijn bevestigd en mogen niet lekken.

 

Autobanden

Alle banden moeten een profieldiepte van ten minste 1,6 millimeter hebben. De banden mogen niet gescheurd of uitgedroogd zijn. Ook de bandenspanning moet goed zijn.

 

Verlichting

Stadslicht, dimlicht, groot licht, mistlicht en remlicht moeten aanwezig en werkend zijn, evenals knipperlichten en alarmlichten.

 

Carrosserie

De dragende delen van de carrosserie (zoals bijvoorbeeld ophangingdelen, kokerbalken en dorpels) mogen niet meer dan 15% roestvorming hebben.

 

Remmen

De auto moet beschikken over goed werkende remmen. De remschijven moeten aan de aanbevolen minimale dikte voldoen. Daarbij dienen de remslangen in goede staat te zijn.

 

Gordels

Zowel voorin als achterin de auto dienen werkende, niet beschadigde gordels aanwezig te zijn. Blokkeringssystemen en sluitsystemen moeten goed werken.

 

Registratie

De informatie op het kentekenbewijs of de kentekencard moet kloppen. Het chassisnummer op de auto moet overeenkomen met het chassisnummer op de papieren. De kentekenplaten moeten aan de voor- en achterzijde van de auto gelijk zijn.

 

Stuurinrichting

Het stuurwiel, de stuurkolom, stuurstangen, flexibele koppelingen, kruiskoppelingen, stuurkogels en bouten moeten in goede staat zijn en mogen geen speling vertonen.

 

Uitlaat

De uitlaat mag niet lekken. De uitstoot van roet (bij dieselmotoren) of CO2 (bij benzinemotoren) moet binnen de wettelijke normen vallen.

 

Offertes APK online aanvragen

Als het goed is heeft u nu een redelijk beeld van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om uw auto goed te laten keuren. Wilt u verzekerd zijn van de beste deal? Zet dan uw APK opdracht op 123autoschade.nl en ontvang binnen 24 uur meerdere offertes van autogarages en APK keurbedrijven bij u in de buurt. U kunt vervolgens de offertes voor de APK online vergelijken en zo voor de voordeligste optie kiezen.

Laden ...

Laden