• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

APK nieuwe regels

De jaarlijkse APK keuring is wettelijk verplicht, en er zijn dan ook een flink aantal regels en richtlijnen waar u rekening mee moet houden. Per 1 mei 2018 gaan die regels veranderen. In deze blogpost vertellen we wat u moet weten over de APK nieuwe regels.

 

APK oude regels

Nu is het zo dat nieuwe auto’s met een benzinemotor pas na 4 jaar APK gekeurd moet worden. De tweede keuring is 2 jaar later, de derde keuring weer 2 jaar later. Daarna moeten deze auto’s elk jaar worden gekeurd. Voor nieuwe auto’s die rijden op diesel of LPG geldt dat de eerste APK drie jaar na aanschaf moet plaatsvinden. Daarna moeten deze auto’s elk jaar gekeurd worden.

Alle auto’s die ouder zijn dan 30 jaar moeten elke 2 jaar gekeurd worden. Oldtimers die gebouwd zijn voor 1 januari 1960 zijn vrijgesteld van de APK plicht.

 

APK nieuwe regels

Vanaf 1 mei 2018 worden de APK nieuwe regels van kracht. De regering heeft besloten dat auto’s die meer kilometers maken vaker gekeurd moeten worden. De oude regels blijven ongewijzigd, maar auto’s die een kilometerstand van 160.000 kilometer hebben bereikt moeten vanaf dat moment elk jaar APK gekeurd worden.

De regel dat auto’s die ouder zijn dan 30 jaar elke 2 jaar gekeurd moeten worden blijft ongewijzigd. Alle auto’s die ouder zijn dan 50 jaar worden bij het ingaan van de APK nieuwe regels vrijgesteld van de APK plicht.

 

Kies de beste deal voor uw APK keuring

Zet uw APK opdracht op 123autoschade.nl en u ontvangt binnen 24 uur de beste deals van autogarages, welke u eenvoudig kunt vergelijken op tarieven, afstand en beoordelingen. Zo bent u altijd verzekerd van de voordeligste prijs voor uw APK keuring!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden