• Schade, wat nu? Neem dan gerust contact met ons op!
  • Inloggen

Wat te doen bij schade

CATEGORIE

UITGELICHT

APK keuring te laat

APK keuring te laat? Dat kan verstrekkende gevolgen hebben!

 

Wanneer ontvang ik bericht over de APK keuring?

Voorheen was het zo dat u, een paar weken voordat het weer tijd was voor uw jaarlijkse APK keuring, u hierover officieel bericht ontving van het RDW. Dit ging gewoon per post. Sinds 2015 is dat echter verandert; u moet nu uw berichtenbox op mijn.overheid.nl raadplegen om te bekijken wanneer uw APK verloopt. Natuurlijk kijkt bijna niemand in die berichtenbox, dus het is ook niet zo verwonderlijk dat dit jaar heel veel mensen hun APK keuring te laat inplanden en een boete kregen.

Het is raadzaam om de vervaldatum van uw APK in uw agenda te zetten en elk jaar tijdig een afspraak te maken voor de APK keuring. U moet uw auto namelijk opnieuw laten keuren VOOR de vervaldatum van het oude keuringsbewijs.

 

Wat gebeurd er als ik de APK keuring te laat heb ingepland?

Rijden zonder een geldig keuringsbewijs is verboden. U mag dus vanaf de dag dat uw oude APK keuring vervalt niet meer rijden. Uw auto mag wel tot maximaal 2 maanden na de vervaldatum op de openbare weg blijven staan. Wanneer die 2 maanden verstreken zijn en u heeft de auto nog steeds niet laten goedkeuren, dan ontvangt u automatisch een boete voor het overtreden van de keuringsplicht. Over het algemeen ontvangt u deze boete een maand na het verstrijken van de vervaldatum. De hoogte van deze boete is momenteel €130. Wanneer u wordt gepakt op het rijden zonder een geldig keuringsbewijs krijgt u vanzelfsprekend ook een boete.

 

APK keuring te laat, ben ik dan wel gewoon verzekerd?

Een boete krijgen omdat u uw APK keuring te laat heeft ingepland is natuurlijk vervelend, maar daar houdt het nog niet bij op. Mocht u bijvoorbeeld een aanrijding krijgen als uw APK is verlopen, en de schade veroorzaakt blijkt te zijn door een gebrek of defect aan uw auto, dan is de kans heel groot dat uw verzekering de schade niet vergoed. Tenslotte had de schade voorkomen kunnen worden wanneer u uw auto wel had laten keuren en de gebreken had laten herstellen.

 

Hoe kan ik voordelig mijn auto laten keuren?

Dat is gelukkig heel simpel; door uw APK opdracht op 123autoschade.nl te zetten! U ontvangt dan binnen 24 uur de beste deals van autogarages, welke u eenvoudig kunt vergelijken op tarieven, afstand en beoordelingen. Voorkom dat u uw APK keuring te laat inplant en zet vandaag nog uw APK opdracht op de website!

 

KLIK HIER EN START!

Laden ...

Laden